Російська мова не зможе зайняти місце англійської у світі, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська мова не зможе зайняти місце англійської у світі, - експерт

2536
Сьогодні російська мова не може похитнути позиції англійської як мови міжнародного спілкування, переконана мовознавець, провідний науковий співробітник Інституту української мови НАН України Лариса Масенко.
Масенко зазначила, що російська мова може виконувати таку роль лише на території пострадянського простору, і то не у всіх країнах. "Наприклад, в балтійських країнах вона вже не буде відігравати таку роль, адже там на цю позицію вже виходить англійська", - зазначила фахівець.
На уточнююче запитання про те, чи є складність російської мови тим фактором, який буде заважати їй зайняти таку позицію, експерт відповіла, що важко оцінювати мову за складністю. "Звичайно для іноземців російська складніша для вивчення, ніж англійська, через структури, через наявність у російській мові відмінків і т.д... Звичайно англійська в цьому плані справді простіша і чіткіша, хоча загалом не можна сказати, що якісь мови простіші, а якісь складніші", - додала вона.
Вона зазначила, що англійська мова вийшла на роль лідера, тому що Великобританія і Сполучені Штати Америки являють собою успішні демократичні країни. "США є дуже успішною країною в економічному плані. Фактично, вони є світовим лідером. Саме завдяки цьому поширилася і англійська мова. А Росія в економічному плані має надзвичайно складне становище та існує завдяки багатим природним ресурсам, перш за все, газу", - сказала Масенко.
Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на нараді представництв і представників Росспівробітництва в Москві заявив про те, що Росія повинна займати більш "наступальну позицію" в поширенні російської мови в світі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас