У Швейцарії є всі шанси впасти у рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії є всі шанси впасти у рецесію

763
ВВП Швейцарії несподівано знизився на 0,1% в II кварталі 2012 р. Підйом за попередній квартал також виявився нижчим від початкових оцінок, склавши 0,5% (а не 0,7%).
Падіння ВВП Швейцарії виявилося несподіваним для експертів. Економісти, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували зростання економіки Швейцарії на 0,2% в II кварталі.
У світлі останніх статистичних даних, ймовірно, прогноз зростання економіки на рік буде переглянутий. По суті, швейцарська економіка опинилася на межі технічної рецесії, яку визначають як зниження ВВП два квартали поспіль.
Зниження ВВП відбулося вперше після III кварталу 2011 р., коли Швейцарський національний банк став регулювати курс франка, штучно завищуючи його за допомогою скуповування місцевої валюти, для того щоб допомогти економіці. Голова Нацбанку Томас Джордан вчора підтвердив своє зобов'язання захищати франк зі "всією рішучістю" на тлі ознак збоїв в економіці.
Голова державного секретаріату економічної політики Бруно Парнізарі сказав в інтерв'ю, що уряду, ймовірно, доведеться переглянути свій прогноз про зростання ВВП в 2012 р. Зараз прогноз щодо зростання економіки в 2012 р. становить 1,4%. За словами Парнізарі, це виглядає "дещо оптимістично на даному етапі".
Нові прогнози будуть опубліковані 18 вересня.
На кінець II кварталу в річному вираженні підйом ВВП сповільнився до 0,5%.
Довгий час швейцарська економіка демонструвала дивовижну стійкість, незважаючи на кризу в Європі і загальне уповільнення зростання по всьому світу, проте останні дані показали, що її економічна невразливість не вічна.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас