Ахметов буде продавати вугілля в Бразилію та Ефіопію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов буде продавати вугілля в Бразилію та Ефіопію

Енергетика
698
Компанія "ДТЕК Трейдинг" (Донецьк), що входить в енергохолдинг ДПЕК, домовилася про постачання вугілля в Бразилію і Ефіопію.
Про це йдеться в повідомленні ДПЕК.
Зокрема "ДПЕК Трейдинг" уклала контракт на постачання вугілля марки "А" (антрацит) зі сталеливарною компанією Gerdau (Бразилія).
ДПЕК поставить 50 тис. тонн антрациту компанії Gerdau до кінця цього року.
Який обсяг вугілля буде поставлений в Ефіопію, в повідомленні не уточнюється.
У повідомленні також сказано, що ДПЕК веде переговори і з іншими бразильськими компаніями щодо співпраці в 2013 році.
Крім того, "ДПЕК Трейдинг" домовилася про постачання вугілля з низьким вмістом летких речовин цементному заводу в Ефіопії, який належить компанії Ethiopian Petroleum Enterprise.
"Експортний потенціал для африканського ринку, принаймні, 300 тис. тонн антрациту. Південна Америка могла б імпортувати більше 1,2 млн тонн антрациту щороку", - сказав комерційний директор ДПЕК Андрій Фаворов.
Раніше ДПЕК уже поставляв антрацит в Бразилію для компаній Usiminas, Value і ArcelorMittal. Як повідомляло агентство, за підсумками 1 півріччя експорт вугілля склав 1 466 тис. тонн, що на 21,1% або 392 тис. нижче, ніж за 6 місяців 2011 року.
ДПЕК управляє енергетичними активами System Capital Management (Донецьк).
До складу ДПЕК входять вуглевидобувні компанії "ДПЕК Павлоградвугілля" і шахта "ДПЕК Комсомолець Донбасу", 5 збагачувальних фабрик, енергогенеруюча компанія "ДПЕК Східенерго" та енергопостачальні "ДПЕК Сервіс-Інвест" і "ДПЕК ПЕМ "Енерговугілля". 100% акцій SCM належать бізнесменові Рінату Ахметову.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас