РФ входить у ТОП 5 привабливих для інвестицій країн АТР завдяки природним ресурсам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ входить у ТОП 5 привабливих для інвестицій країн АТР завдяки природним ресурсам

249
Росія завдяки багатству природними ресурсами входить в першу п'ятірку привабливих з точки зору інвестицій країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР). Про це йдеться в повідомленні компанії PricewaterhouseCoopers (PwC), яка опитала керівників компаній у країнах АТР. Респонденти здебільшого вказують, що протягом найближчих 3-5 років основними напрямками для їхніх інвестицій будуть Китай і США.
На питання про свою інвестиційну стратегію керівники компаній, що працюють на території РФ, відповідають, що найбільший обсяг інвестицій в майбутні 3-5 років вони планують направити в Росію. І тільки потім вони називають Китай, США, Гонконг, Корею і Сингапур.
Учасники опитування в Росії вказують на необхідність більш збалансованого процесу інтеграції економік регіону. У найближчі 3-5 років, вважають російські респонденти, сприяти високому рівню економічної інтеграції в АТЕС будуть наступні фактори: двосторонні і регіональні торговельні угоди, синхронізація нормативно-правового середовища, більш активне залучення малого і середнього бізнесу, захист прав інтелектуальної власності. Для успіху інтеграції серед пріоритетів регіону повинні бути і такі питання, як зниження тарифів на товари та послуги і скорочення витрат в рамках торгових угод.
Керівники компаній, що працюють в РФ і інвестували найбільше коштів в інноваційний сектор, вважають, що "дуже важливими чинниками" для успішного розвитку даного сектора є захист інтелектуальної власності та доступ до приватного капіталу (включаючи венчурний). Учасники дослідження також говорять про важливість вдосконалення патентного законодавства та спрощення процедури організації бізнесу. В той же час значна частина опитаних представників російського бізнесу відзначають, що "зовсім не задоволені" тим, як держава підтримує середній і малий бізнес і забезпечує податкові пільги для науково-дослідних, дослідно-конструкторських і технологічних робіт. Майже половина керівників компаній у Росії "в певній мірі задоволені" рівнем доступу до науково-дослідних інститутів і центрів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас