Українські акції будуть відставати від світових ринків, поки зберігаються ризики девальвації гривні - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські акції будуть відставати від світових ринків, поки зберігаються ризики девальвації гривні - експерти

Фондовий ринок
425
Відставання локальних акцій від світових ринків буде продовжуватися, поки зберігаються ризики девальвації гривні.
Таку думку висловили аналітики інвестиційної групи "АРТ КАПІТАЛ" в огляді.
Вони підкреслюють, що саме у вересні-жовтні ці ризики посилюються.
Як відзначають аналітики, незважаючи на позитивний зовнішній фон, локальний індекс UX в понеділок, 3 вересня, закрився зниженням на 0,8%, тоді як варшавський WIG-Ukraine виріс на 2%. Традиційно в перших числах місяця металурги публікують операційні показники за попередній місяць. Випуск сталі виріс на 3% м/м, проте впав на 12% р/р. За 7 місяців падіння склало 5% р/р. Зростання випуску в серпні пов'язано із закінченням сезону відпусток і святкуванням Рамадана в мусульманських країнах.
За словами аналітиків, напередодні були опубліковані остаточні показники ділової активності (PMI) у Китаї і єврозоні. Всі вони вказують на зниження або уповільнення темпів зростання економіки в цих регіонах. Тим не менш, слабка макростатистика лише підвищила очікування запуску центробанками нових стимулюючих заходів. На цих очікуваннях китайський фондовий індекс CSI300 виріс на 1%, а в Європі Stoxx-600 додав 0,8%.
Аналітики також відзначають, що ЄЦБ в четвер, 6 вересня, проведе засідання з монетарної політики. Очікується, що ставка рефінансування буде знижена до 0,5% і, що найголовніше, буде оголошена програма скуповування держоблігацій периферійних країн з метою зниження їх прибутковості. Ці очікування вже закладено в поточних цінах. У разі якщо ЄЦБ не дасть чіткого сигналу про готовність діяти, це може призвести до обвалу котирувань і чергового сплеску волатильності.
Індекс Української біржі за підсумками торгів у понеділок, 3 вересня, знизився на 0,77% - до 986,94 пункту. Загальний обсяг торгів склав 61,3 млн грн. Індекс ПФТС опустився на 0,08% - до 371,81 пункту. Загальний обсяг торгів склав 111,5 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас