У Польщі з'явиться своя власна система ПРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі з'явиться своя власна система ПРО

282
Президент Польщі Броніслав Коморовський виступить із законодавчою ініціативою про внесення доповнень до закону про модернізацію збройних сил, щоб законодавчо закріпити створення власної національної системи протиракетної оборони. Про це голова держави заявив в понеділок в місті Кельци під час відкриття 20-го міжнародного салону оборонної промисловості.
"Я хочу виступити із законодавчою ініціативою, підготовленою разом з міністром (оборони Томашем) Семоняком і урядом, щоб внести поправки в закон про модернізацію армії", - сказав Коморовський.
За його словами, мова йде про "додаток, що стосується програми повітряної оборони - ППО і ПРО". Президент Польщі висловив надію, що подібного роду поправки в законодавство отримають підтримку всіх політичних сил країни.
На початку серпня Коморовський оголосив про необхідність створення власної системи ПРО Польщі. Пізніше міністр оборони Томаш Семоняк додав, що створення цієї системи планується спільно з Францією, Німеччиною та іншими союзниками по НАТО. Відповідно до цієї концепції, польські елементи ПРО поряд із запланованими елементами американської ЄвроПРО увійдуть до складу загальнонатовської системи протиповітряної оборони.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас