"Укрзалізниця" в поточному році реконструює 12 вокзалів на 73 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" в поточному році реконструює 12 вокзалів на 73 млн грн

Казна та Політика
207
Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") в поточному році реконструює шість вокзалів і шість вокзальних комплексів на загальну суму 73,4 млн грн.
Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", в 2011 році на ремонт і реконструкцію будівель і споруд пасажирського господарства залізницями було використано більше 123 млн грн власних коштів. Реконструйовані шість вокзалів та вісім вокзальних комплексів.
Як зазначає прес-служба, у 2012 році роботи на більшості об'єктів, розташованих на шляху прямування швидкісних поїздів, що зв'язують міста України, де проходив Чемпіонат Європи з футболу, були завершені до початку турніру, на інших закінчаться до кінця року.
Найбільш масштабні роботи "Укрзалізниця" виконала на Донецькому вокзальному комплексі, який після реконструкції вже може обслуговувати понад 35 тис. пасажирів на добу.
Оновлений комплекс включає в себе транзитний і приміський вокзали, великий і малий конкорси (переходи над шляхами), два торговельні комплекси, пункт зупинок для автобусів, а також основну будівлю існуючого вокзалу, повністю відреставровану. Загалом місткість вокзалу зросла до 2,250 тис. місць з 700.
Крім того, в даний час здійснюється реконструкція вокзального комплексу станції Слов'янськ. Все застаріле технічне обладнання буде повністю замінено на сучасне - від систем опалення, освітлення, кондиціонування до дверей і вікон. На період робіт для пасажирів обладнані тимчасові каси і місця очікування.
Завершення реконструкції намічено на кінець жовтня, після чого пропускна спроможність вокзалу Слов'янськ зросте до 10,2 тис. пас. на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас