РФ вибрала 5 лабораторій для перевірки українського сиру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ вибрала 5 лабораторій для перевірки українського сиру

226
Федеральна служба Росії з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини ("Росспоживнагляд") дозволила 5 українським лабораторіям визначати якість молочної продукції для поставок в Росію.
Про це йдеться в повідомленні "Росспоживнагляду".
Дозвіл отримали Інститут екогігієни і токсикології ім. Л. І. Медведя, Науково-дослідний центр випробувань продукції державного підприємства "Укрметртестстандарт", Державний Науково-дослідний інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Державного комітету ветеринарної медицини України (всі - Київ), Центр випробувань харчової продукції та продовольчої сировини ДП "Черкасистандартметрологія" (Черкаси), Регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини в Полтавській області.
"Зазначені лабораторії акредитовані на проведення досліджень молочної продукції і мають достатнє приладове оснащення, кваліфікованих фахівців", - сказано в повідомленні.
За даними відомства, лабораторія Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України (Київ) документи з акредитації не надала. Відомство зазначає, що за 8 місяців 2012 року для проведення досліджень у Росспоживнагляд надійшло 369 зразків сиру від п'яти підприємств України, повністю завершені дослідження 369 зразків продукції.
Як повідомляло агентство, у середині червня Державна ветеринарна та фітосанітарна служба надала "Росспоживнагляду" список з 6 українських лабораторій з визначення якості агропродукції для поставок в Росію.
"Росспоживнагляд" залишив у силі рішення про заборону Лозівському молочному заводу (Харківська область) поставляти сири до Росії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас