Криза Обами: республіканець наздогнав демократа за популярністю серед американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза Обами: республіканець наздогнав демократа за популярністю серед американців

627
Рейтинг популярності кандидата в президенти США від Республіканської партії Мітта Ромні зрівнявся з показником чинного президента Барака Обами - 45%.
Тиждень тому Обама вів з рахунком 46:42. Популярність республіканця різко злетіла після його офіційного висунення і промови з обіцянкою створити 12 млн робочих місць. Соціологи з Ipsos також відзначають, що іміджмейкерам Мітта Ромні вдалося правильно презентувати кандидата - як хорошого сім'янина, турботливого батька та діда. Як пояснює автор опитування Джулія Кларк, за останні тижні американці в цілому не змінили ставлення до політики Ромні та Обами. Вододіл проходить швидше по стилю і образу кандидатів, ніж по їх переконаннях, пояснює Кларк.
Останнє опитування Ipsos показало різкий приріст популярності республіканця серед безпартійних. Вони почали схилятися голосувати за Ромні: в цієї категорії населення республіканець випереджає Обаму з рахунком 33% проти 28%. У Ipsos вважають, що збільшення розриву - тільки початок, оскільки іміджмейкерська кампанія Ромні набирає обертів.
Очікується, що 6 вересня чинний президент офіційно прийме від своєї партії запрошення брати участь у листопадових виборах.
Кандидатам доведеться поборотися за голоси тих, хто незадоволений економічною ситуацією. 76% опитаних Ipsos вважають, що США збилися з дороги, 62% критикують систему охорони здоров'я, реформа якої стала головною під час першого президентського терміну Обами.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас