Боргова криза у Європі закінчиться через рік-два - Європейський стабілізаційний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боргова криза у Європі закінчиться через рік-два - Європейський стабілізаційний фонд

514
Голова Європейського стабілізаційного фонду Клаус Реглінг передбачив, що боргова криза в єврозоні завершиться "через рік-два", якщо члени валютного союзу будуть виконувати свої зобов'язання. Про це пише The Daily Telegraph. Він зазначив, що країнам Європи важливо дотримуватися граничних розмірів дефіциту своїх бюджетів і збільшувати конкурентоспроможність. Реглінг при цьому зазначив, що якби не втручання стабфонду, то Португалії та Ірландії довелося б вже покинути єврозону.
Європейський стабілізаційний механізм, передбачений для екстрених випадків, повинен бути замінений постійно діючим стабфондом, в капіталі якого будуть брати участь всі країни. Виросте і його розмір - з 440 до 500 мільярдів євро.
Цей фонд повинен був почати роботу з 1 липня, але через протидію судових органів Німеччини запуск довелося відкласти. 12 вересня Конституційний суд ФРН повинен винести остаточне рішення про правомірність участі країни в цьому проекті. Сам Клаус Реглінг визнає, що без Німеччини створення такого фонду не має сенсу.
Боргова криза в єврозоні розпочалася два роки тому. Незважаючи на всі зусилля Єврокомісії та інших ключових органів, вона продовжила поширюватися на більшу кількість країн. Під загрозою дефолту опинилися не тільки Греція, Ірландія та Португалія, але й така велика економіка як Іспанія.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас