На яких автомобілях їздять кандидати у депутати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На яких автомобілях їздять кандидати у депутати

7718
Пальму першості міцно втримує голова політичного об'єднання "Рідна Вітчизна" Іван Матієшин. У генерального директора нафтової компанії "Красноленінськнафтогаз" цілих 12 автомобілів. Бізнесмен є справжнім фанатом Mercedes-Benz - у нього 7 автомобілів цієї марки (докладніше див таблицю). Крім того, у Матієшина є Nissan Patrol 2003 року і чотири вантажні автомобілі.
Трохи поступається Матієшину лідер партії "Україна - Вперед" Наталія Королевська, у власності якої скромно тулиться Range Rover 2008 року випуску. Здавалося б, що Королевській далеко до бізнесмена, але у родини лідера партії 4 автомобілі: три Mercedes-Benz і Mitsubishi Grandis.
Не відстає від Королевської лідер Партії зелених України Денис Москаль. В автопарку народного депутата три автомобілі: Lexus LS 460, Range Rover і Mercedes Sprinter 313 CDI. У сім'ї політика є ще одне авто - Ford Mustang 2010 року.
Три автомобілі і в голови "Радикальної партії" Олега Ляшка (сам він балотується по одномандатному округу): Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz S і Range Rover.
Лідер партії "Україна майбутнього" Святослав Олійник в своєму автопарку також має декілька автомобілів, але на відміну від Матієшина, він віддає перевагу Hyundai. У його автопарку два авто цієї марки - Grandeur і Sonata. Сім'я депутата їздить на Mercedes-Benz.
А ось у майже лідера партії ВО "Батьківщина" Арсенія Яценюка (№2 у списку партії після Юлії Тимошенко) всього один автомобіль - Range Rover 2006 року випуску. Сім'я народного депутата володіє Mercedes-Benz ML 2006 року.
Дивно, але номер один у списку партії "Зелена планета" Сергій Орєхов (голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів) їздить далеко не на найбільш "зеленому" автомобілі. Він вибрав не "гібрид" і не електромобіль, а Toyota Venza 2008 року.
Не вирізняється скромністю і головний соціаліст країни. Номер один у списку Соціалістичної партії України Петро Устенко володіє Porsche Panamera Turbo 2009 року випуску. У сім'ї політика є ще одна машина - Range Rover 2008 року.
Автомобіль і не тільки
Непоганий автопарк і у лідера політпартії "Народно-трудовий союз України" Валентина Зубова. Народний депутат володіє двома легковими автомобілями - Nissan Maxima і Chevrolet Niva. Також у його власності вантажний Mercedes-Benz. На довершення до всього Зубов іноді катається на мотоциклі Yamaha YX. У родини депутата один автомобіль - Toyota Land Cruiser Prado.
Автопарк екс-президента, а нині лідера партії "Наша Україна" Віктора Ющенка за роки поза владою не поповнився. У його гаражі, як і колись, скромно стоїть ЗАЗ-965А 1963 року випуску. На цьому скромність колишнього голови держави закінчується. У розпорядженні Ющенка є мотоцикл Harley Davidson, а сім'я лідера "Нашої України" їздить на Lexus LG 2004 року випуску.
А ось лідер української платформи "Собор" Віталій Капранов володіє не тільки автомобілями, але і яхтою. У гаражі у Капранова стоїть Nissan Qashqai і кілька вантажних автомобілів (Fiat Doblo і Volkswagen T4). Плюс вищезгадана яхта - Pluto 800. У сім'ї Капранова є лише один автомобіль - Nissan Note 2011 випуску.
Іван Лазаренко (голова Всеукраїнського об'єднання "Громада") володіє автомобілем Hyundai ix35 2010 року випуску і вантажним УАЗ-4520 1980 року. Як не дивно, у власності Лазаренка перебуває і трактор ЮМЗ-6 1977 року. Сім'я Лазаренка володіє автомобілем Mercedes Benz С200.
Ходимо пішки
Серед кандидатів у народні депутати, які ведуть свої партії на парламентські вибори, є й такі, хто на автомобіль не заробив або воліє ходити пішки. Так, в гаражі лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка порожньо. Не дарма політик попросив у держави матеріальної допомоги у розмірі 35 тис. гривень. Віталій Кличко, голова партії "Удар", так само, як і Симоненко, транспортними засобами не володіє. Немає автомобіля і у Богдана-Юрія Шухевича, лідера Української національної асамблеї, і у голови Ліберальної партії Петра Циганка.
Номер один у списку Партії регіонів прем'єр-міністр Микола Азаров їздить на автомобілі дружини - Lexus RX 400h.
Власним автомобілем похвалитися не може і Геннадій Басов, голова партії "Російський блок", і це не дивно, адже дохід Басова складає трохи більше 10 тис. грн. на рік.
У гаражі лідера партії "Нова політика" Володимира Семиноженка стоять три автомобілі: два авто 2007 року випуску иа один автомобіль 2011 року (останній куплений за більш ніж 1,1 млн грн). Однак у декларації про доходи Семиноженко відмовився вказувати, якими саме автомобілями володіє. Відомо тільки, що його сім'я їздить на Mercedes-Benz ML 350.
А ось голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок хоча і не володіє транспортними засобами, безкоштовно користується (як зазначено в декларації) Toyota Sequoia. Сім'я Тягнибока також безкоштовно їздить на Toyota RAV4.
А тимчасово безробітний Антон Усенко, лідер Партії пенсіонерів України, тримає в гаражі два авто - Honda Civic і Mercedes Benz L 320 CDI.
Про смаки не сперечаються
На завершення хотілося б згадати про політиків, чий автопарк дивує розмахом. Любителем вишуканих авто можна сміливо назвати Олега Калашникова (Партія регіонів), який володіє, серед іншого, Rolls-Royce Phantom і Aston Martin Rapide.
У гаражі Бориса Колесникова, віце прем'єр-міністра, міністра інфраструктури стоїть кілька автомобілів Bentley - Mulsanne і Continental Flying Spur.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас