Росія створить нову міжконтинентальну ракету до 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія створить нову міжконтинентальну ракету до 2018 року

1294
Росія до 2018 року створить нову важку міжконтинентальну балістичну ракету (МБР), заявив командувач Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) генерал-полковник Сергій Каракаєв.
"Будівництво ракети продовжується. Завершення - 2018 рік", - сказав він. Керівництво Міноборони РФ раніше заявляло, що якщо США не відмовляться від своїх планів щодо створення системи ПРО в Європі, Росія вживе заходів протидії, в тому числі створить нову важку рідкопаливну ракету. Прогнозована дата закінчення робіт зі створення МБР офіційно тоді не називалася.
Нова ракета замінить відому по всьому світу важку балістичну ракету Р-36М2 "Воєвода", відому на Заході під іменем "Сатана". До цього всі останні російські розробки міжконтинентальних балістичних ракет - як морського базування ("Булава"), так і сухопутного ("Тополь-М", "Ярс") - були твердопаливними.
Раніше Каракаєв заявляв, що розгортання американцями космічного ешелону ударних засобів протиракетної оборони не виключено, оскільки в США в цьому напрямку посилено ведуться відповідні науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи. Потенціалу російських малогабаритних твердопаливних МБР для подолання такої ПРО може не вистачити, вважає генерал.
На його думку, в цій ситуації краще розгортання нової рідинної МБР зі стартовою масою близько 100 тонн, що має суттєво кращу, в порівнянні з аналогічною твердопаливною ракетою, якість за такою важливою характеристикою, як співвідношення корисного навантаження і стартової маси.
Така МБР може розгортатися тільки в шахтних пускових установках.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас