Виробнича активність у єврозоні в серпні знизилась більше, ніж очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробнича активність у єврозоні в серпні знизилась більше, ніж очікувалось

267
Виробнича активність в єврозоні знизилася в серпні більш значно, ніж очікувалося раніше, свідчить остаточне значення індексу менеджерів закупівель (PMI), розрахованого дослідницькою організацією Markit Economics.
Виробничий PMI 17 країн єврозони минулого місяця збільшився до 45,1 пункту з 44 пунктів в липні, а не до 45,3 пункту, як повідомлялося раніше.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували збереження PMI на оголошеному в попередньому звіті Markit Economics рівні.
Значення індикатора нижче 50 пунктів говорить про скорочення активності в промсекторі, вище цього рівня - про її зростання.
Тривале зниження виробничої активності в єврозоні говорить про те, що економіка країни, ймовірно, не зможе уникнути рецесії в третьому кварталі 2012 року.
Європейські виробники все сильніше відчувають на собі вплив боргової кризи в регіоні і жорсткість заходів бюджетної економії, що негативно позначилися на обсягах експорту та споживчого попиту.
Зведений індекс споживчої і ділової довіри в єврозоні впав у серпні до мінімуму за три роки, в той час як безробіття залишилося в липні на рекордному рівні 11,3%.
"Серпневий PMI показує, що спад у промсекторі Німеччини сповільнився з липня, однак ця сфера може продемонструвати найгірші квартальні результати більш ніж за три роки", - відзначає старший економіст Markit Тім Мур.
PMI сфери послуг єврозони, значення якого було опубліковано 23 серпня, опустився минулого місяця до 47,5 пункту з 47,9 пункту місяцем раніше.
Markit опублікує значення зведеного PMI 5 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас