Ринок праці-2012: Найпопулярніші професії року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок праці-2012: Найпопулярніші професії року

2679
Прийдешня трудова осінь обіцяє стати гарячим сезоном, що пов'язано не тільки з виборами, але і з помітним пожвавленням бізнесу. Найактивнішими гравцями ринку були FMCG і ІТ сектори, фахівці у сфері маркетингу, телекомунікацій та будівництва. Про це в ексклюзивному коментарі UBR.UA розповів генеральний директор рекрутингової компанії Acumen International Микола Ганжа.
"Ринок у цьому році, як і віщували багато експертів, помітно пожвавився. Це стосується і тих сфер бізнесу, які були майже "без руху" в 2011 році. За нашими оцінками, в порівнянні з аналогічним періодом в 2011 році, кількість вакансій збільшилася на 30-40%, хоча попит на фахівців не був однаковим протягом року", - розповів він.
З'явилася більша кількість вакансій для ТОП-менеджерів, причому і як в В2В, так і В2С ринках ця осінь обіцяє збільшення кількості відкритих вакансій. "Осінь обіцяє стати "гарячим сезоном", і це пов'язано не тільки з майбутніми виборами, але і з помітним пожвавленням бізнесу після досить тихого серпня. В останній літній місяць багато компаній влаштували собі відпустку і були неактивні в пошуку персоналу і з помітним завзяттям надолужать згаяне на початку осені", - зазначив він.
Тому, порадив Микола Ганжа, якщо ви хочете змінити роботу, ринок зможе запропонувати деякі варіанти. "Однак насмілюся дати загальну пораду - зважуйте всі "за" і "проти" і дійте дуже обдумано. Без готових пропозицій не варто звільнятися з нинішньої роботи, без необхідності з різкими змінами роботи варто поки почекати", - додав експерт.
За його словами, зараз компанії поки не переглядають кадрові політики, так як в нинішніх умовах важко щось прогнозувати. Деякі компанії готові активно розширити штат співробітників, незважаючи на прогнози, але це не буде масово, а дуже точково особливо зважаючи на нові політичні умови та економічну ситуацію.
Микола Ганжа розповів, що найбільш активними гравцями ринку праці у 2012 році були:
FMCG сектор (товари народного споживання),
ІТ-сектор
Страховики
Фахівці в сфері маркетингу (маркетологи, бренд-менеджери, SMM та PR-менеджери івент-менеджери, дизайнери, менеджери по роботі з клієнтами, копірайтери)
Фахівці в сфері телекомунікацій
Будівельники
Банківський сектор
У цих сегментах спостерігається найбільша кількість позицій з боку роботодавців.
"Інші ринки також були активні, але за кількістю запитів в рекрутингові агентства і зацікавленості самих компаній у наборі персоналу лідирували саме перераховані сфери. Активізувався і фінансовий\банківський сектор - в цьому році банки залучали нових співробітників дуже активно, і користувалися послугами рекрутингових агентств. Із популярних вакансій - керівники відділів і напрямів, представники", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас