Рівень підробок гривні в Україні один із найнижчих у світі - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень підробок гривні в Україні один із найнижчих у світі - НБУ

Валюта
797
В Україні на 1 млн банкнот припадає всього три підроблені. Про це під час прес-конференції з нагоди 16-ї річниці грошової реформи в Україні заявила заступник голови Національного банку України (НБУ) Віра Ричаківська.
Ричаківська зазначила, що сьогодні в обігу перебувають банкноти третього покоління - зразків 2003-2007 рр.
"Система захисту цих банкнот гривні знаходиться на одному рівні з системою захисту провідних країн світу. Так, приміром, на банкнотах гривні (середніх і високих номіналів) для візуального контролю населенням введені зображення, що оптично змінюються, які не імітуються за допомогою комп'ютерної та копіювальної техніки. Аналогічні захисні елементи введені, зокрема, на банкнотах євро, доларів США (останніх серій) і рублів в Росії", - розповіла Ричаківська.
Вона підкреслила, що рівень кількості підробок гривні є одним з найнижчих.
"За підсумками 2011 р. на 1 млн шт. справжніх банкнот гривень було 3,4 шт. підробок. В країнах Євросоюзу, для порівняння, згідно з інформацією ЄЦБ, за підсумками року цей показник склав приблизно 46 штук підроблених банкнот євро (в 2010 р. - 55 шт., у 2009 - 67 шт.)", - уточнила Ричаківська.
Нагадаємо, в 2011 р. в Україні кількість виявлених банками фальшивих банкнот скоротилася майже в 1,5 рази - до 3,4 шт. підроблених.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас