Росія оцінює один "КамАЗ" у півтора "МАЗа" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія оцінює один "КамАЗ" у півтора "МАЗа"

1123
"Ростехнології" і білоруський уряд досягли принципової домовленості про злиття "КамАЗа" і "МАЗу". Для здійснення операції на паритетних засадах буде створено СП "Росбелавто", куди внесуть 49,9 відсотка акцій "КамАЗа" і 75 відсотків - "МАЗу".
Таким чином, одна акція "КамАЗа" оцінюється як півтори акції "МАЗу". В той же час переговори щодо точного співвідношення часток у капіталі досі не завершені. За словами голови "Ростехнологій" Сергія Чемезова, не виключено, що операція буде закрита до кінця року.
У випадку, якщо компанії все-таки внесуть свої акції в капітал "Росбелавто" на умовах, описаних вище, то буде передбачений опціон на викуп чверті компанії "Ростехнологіями", які завдяки цьому отримають можливість контролю над СП.
"Ростехнології" виступили з пропозицією щодо об'єднання автозаводів в лютому 2011 року. Переговори, проте, затягнулися. Спочатку планувався обмін акціями, але потім було вирішено створити СП. Близько року компанії з'ясовували вартість кожної з них і зрештою зійшлися на цифрі 1,6 мільярда доларів для "МАЗу" і 2,5 мільярда - для "КамАЗа".
Як відзначає видання, об'єднання може бути вигідно обом компаніям, так як грошей на операцію вони не витрачають. Тепер "КамАЗ" і "МАЗ" можуть координувати свої дії на ринку вантажівок, зростання якого сповільнюється. В той же час отримання додаткових потужностей може дозволити челнінському заводу стати привабливим для Daimler, який хоче збільшити свою частку з 15 до 25 відсотків.
"Ростехнологіям" належить 49,9 відсотка акцій "КамАЗа". Ще 27,3 відсотка цінних паперів виробника контролює інвесткомпанія "Трійка Діалог", 15 відсотків - німецький концерн Daimler (разом з Європейським банком реконструкції та розвитку).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас