Нову версію ЗАЗ Vida представили на Московському автосалоні (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нову версію ЗАЗ Vida представили на Московському автосалоні (ФОТО)

8248
На Московський автосалон представники Запорізького автозаводу привезли нову модифікацію седана Vida, який отримав передні фари від хетчбека.
Від хетчбека в "концепту" запозичені фари, а ось крила, передній бампер і ґрати радіатора - оригінальні. Vida також отримала дзеркала з повторювачами поворотів.
Цей же автомобіль, але сріблястого кольору, покажуть на Столичному Автошоу, яке пройде в Києві 7-9 вересня. Як розповів Автоцентру голова правління ПАТ ЗАЗ Микола Євдокименко, якщо автомобіль з таким дизайном буде позитивно прийнятий споживачами Росії і України, він незабаром може стати на конвеєр. Підготовку до виробництва можуть почати в четвертому кварталі 2012 року, а саме складання - в 2013 році.
До речі, в Росію ЗАЗ Vida поставляється не з таким двигуном, як в Україну. Якщо в нашій країні Віду продають з мотором від старого Авео - 1,5 літровим 86-сильним, що веде свою історію ще від Opel, то росіяни отримують той же автомобіль з 1,5-літровим 102-сильним агрегатом. Він зібраний на Мелітопольському моторному заводі з комплектуючих Chery і також встановлюється на ЗАЗ Forza (в Росії - Chery Bonus). Таке рішення пов'язане з податками - з даним мотором модель локалізована в Україні більш ніж на 50% - а це дає право ЗАЗу ввозити ці автомобілі в РФ без мита. 51f97ab959e6f5dbfdfab523e60c19a8
За словами Миколи Євдокименка, завод також планує на базі Vida виробляти ще кілька модифікацій. Одна з них буде оснащуватися 1,3-літровим двигуном від Сенса.
Запорізький автозавод також не відмовляється від ідеї зробити пікап (точніше фургон) на базі Vida. Він буде дорожчим від аналогічної моделі Lanos, зате вантажопідйомність планується зробити набагато вищою. Так, якщо Lanos пікап розрахований на перевезення 400 кг вантажу, то Vida пікап зможе перевезти 750 кг, причому в його відсік поміститься європалета. Перший такий автомобіль для випробувань буде випущений на заводі вже в найближчі дні.
Що стосується нової моделі, яка буде поставлена на конвеєр спільно з партнерами з Chery, про яку було анонсовано ще при запуску ЗАЗ Forza в 2011 році, то Євдокименко не розповів, якою саме вона буде. "Можу сказати, що модель вже вибрана і це буде автомобіль не в С-класі, - говорить голова правління ЗАЗу". Судячи з модельної лінійки Chery, це може бути один з кросоверів марки - Beat або Tiggo. 0a258784d6e74ab6a061ef87806d63f6
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас