Балога: Тимошенко лобіювала призначення Медведчука на державні посади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога: Тимошенко лобіювала призначення Медведчука на державні посади

2734
Екс-голова секретаріату президента Віктор Балога підтверджує, що Юлія Тимошенко лобіювала призначення Віктора Медведчука на державні посади. Про це Балога розповів у коментарі Українській правді.
"Я не виступаю адвокатом ні в Тимошенко, ні в Ющенка, ні в Медведчука. Я просто говорю про факти, які мали місце. У лютому 2007 року Юлія Тимошенко дійсно просила про призначення Віктора Медведчука послом України до Росії", - зазначив Балога.
"Ми зустрілися втрьох на базі "Динамо" (Київ) - я, Тимошенко і Медведчук. Тимошенко агітувала призначити Медведчука послом, пояснюючи тим, що він був би гарним лобістом у стосунках між президентами Ющенком та Путіним", - додав Балога.
"На доказ цього Тимошенко мала фотографії з хрестин доньки Медведчука у Санкт-Петербурзі, де були присутні сам Медведчук і Григорій Суркіс з дружинами, а також Путін і Медведєв", - сказав екс-голова секретаріату.
"А уже в 2008 році, коли Тимошенко стала прем'єр-міністром, вони вдвох обговорювали з Віктором Ющенком питання призначення Медведчука віце-прем'єром до уряду, сформованого тоді блоками БЮТ і НУНС, який вона і очолювала. Я це знаю зі слів Ющенка одразу після цієї зустрічі", - повідомив Балога.
Як відомо, напередодні Ющенко заявив, що Тимошенко у 2008 році просила призначити Віктора Медведчука на посаду віце-прем’єра. Сам Медведчук сказав, що не лобіював своє призначення віце-прем'єром в уряд Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас