Кабмін впровадив гранти для колективів молодих вчених — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін впровадив гранти для колективів молодих вчених

Казна та Політика
500
Кабмін запровадив гранти українським колективам молодих учених для наукових досліджень і розробок. Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України.
"На засіданні уряду ухвалено проект постанови Кабінету Міністрів України "Про заснування грантів Кабінету Міністрів України колективам молодих учених для виконання прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки", - йдеться в повідомленні.
Як пояснили в Держінформнауки, гранти будуть надаватися не за наявними досягненнями, а для виконання перспективних високотехнологічних проектів, які щорічно будуть відбиратися на конкурсній основі. Відібрані проекти будуть реалізуватися на матеріально-технічній базі існуючих наукових установ або університетів. Кошти будуть носити цільовий характер, щоб убезпечити розчинення грантів в загальному фінансовому "котлі" наукової установи, переконані посадовці.
Щорічне проведення конкурсу проектів прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок між колективами молодих вчених буде забезпечувати Держінформнауки. Постанова Кабміну набуде чинності 1 січня 2013 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас