Російські туристи обирають Іспанію і Болгарію замість Туреччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські туристи обирають Іспанію і Болгарію замість Туреччини

2776
Потік російських туристів до Туреччини в 2012 році перестав зростати, на відміну від більшості інших напрямків. Зокрема, зростання кількості росіян в Іспанії цього літа склало близько третини. Іспанія за популярністю змістила в 2011 році Єгипет з другого місця. Незважаючи на стагнацію попиту на турецькі курорти, Туреччина залишається найпопулярнішим напрямком для туристів з Росії. У травні турпотік становив 500 тисяч осіб, в червні - 613 тисяч, а в липні - 615 тисяч. Це приблизно в чотири рази більше від аналогічних показників для Іспанії.
Варто відзначити, що відпочинок в Іспанії, в порівнянні з минулим роком, зріс у ціні на 12-25 відсотків. Вартість поїздок до Греції, за різними оцінками, знизилася на 10 відсотків або підвищилася на ту ж величину. Причому грецькі готельєри знижували ціни, зіткнувшись з падінням попиту з боку західноєвропейських туристів, а російські туроператори, навпаки, підвищували їх.
Туристичний потік істотно зріс на болгарському напрямку, зробивши цю країну зіставною з Грецією за популярністю. Середній турпакет в Болгарію подешевшав на 10 відсотків до 26,8 тисячі рублів з людини.
Істотне підвищення потоку спостерігалося на низці другорядних напрямків. Так, більш ніж подвоїлася кількість російських туристів, що виїжджали в травні і червні в Туніс, ОАЕ та Мексику.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас