Великобританія хоче обкласти своїх багатіїв "особливим податком" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія хоче обкласти своїх багатіїв "особливим податком"

Казна та Політика
667
У Великобританії повинен бути введений додатковий тимчасовий податок на багатих громадян. З такою ініціативою виступив віце-прем'єр партії ліберальних демократів Нік Клегг. Свої ідеї він виклав в інтерв'ю газеті The Guardian.
Ухвалення такої норми буде частиною тривалого процесу. "Ми зараз знаходимося на довгій економічній війні, а не ведемо коротку битву у сфері економіки", - підкреслив чиновник. Віце-прем'єр не уточнив, на який конкретно термін доцільно ввести податкове навантаження. Клегг впевнений, що новий податок на багатіїв допоможе підвищити доходи держбюджету, який сьогодні знаходиться в дефіциті.
Внесок людей зі значними статками у загальну справу повинен збільшитися, вважає Клегг. "Якщо ми маємо намір зберегти згуртованість і процвітання нашого суспільства", - підкреслив він. "Це нововведення гарантує, що значні статки будуть прийняті в розрахунок податковою системою, чого зараз не відбувається. Ситуації, за якої люди з найбільшими доходами платять менше податків, не буде", - запевнив лідер ліберал-демократів.
Лейбористи, які перебувають в опозиції до правлячої коаліції, висловилися різко проти ідеї Клегга. Міністр фінансів тіньового уряду Кріс Леслі заявив газеті, що "Клегг вкотре має британців за дурнів". "Він говорить про податок на найбагатших, але він підтримав зниження податків на мільйонерів в кабінеті міністрів Джорджа Осборна, - нагадує лейборист. - Він також голосував за невдалий план розвитку економіки Великобританії, який привів країну до подвійної рецесії і зростання держборгу на 25% з початку 2012 року".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас