За такого фінансування українські дороги відремонтують через 85 років - Укравтодор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За такого фінансування українські дороги відремонтують через 85 років - Укравтодор

Казна та Політика
834
Якщо ремонт доріг буде фінансуватися на нинішньому рівні, то привести їх у належний стан можна буде тільки через 85 років.
Про це сказав, відповідаючи на запитання кореспондента УКРІНФОРМу, радник голови Державної служби автомобільних доріг України Євген Прусенко. "З 176 тисяч кілометрів доріг загального користування в минулому році було відремонтовано понад 2 тисячі кілометрів. Це трохи більше одного відсотка. З такими темпами ми відремонтуємо дороги через 85 років", - зазначив Прусенко.
За його словами, необхідність у збільшенні обсягів таких робіт є цілком очевидною: "Про це зазначає і уряд, і Прем'єр-міністр. Нам необхідно як мінімум ремонтувати щорічно доріг в п'ять разів більше - тобто, 10 тисяч кілометрів, а для цього необхідні ресурси", - зауважив радник голови Укравтодору.
Прусенко нагадав, що мережа доріг в Україні була сформована наприкінці 60-70 років минулого століття. "Вони не ремонтувалися в переважній більшості по 30-40 років. А це означає, що міжремонтний термін (12-15 років) пропущено три-чотири рази. І з року в рік інтенсивність руйнувань, особливо після зими, збільшується", - підкреслив він
При цьому радник голови Укравтодору додав: "Якщо два роки тому кількість таких доріг державного значення становила 32%, то вже в минулому році - 56%. І процес природного фізичного старіння дороги зупинити швидко не вдасться".
Однак, на його переконання, було б неправдою казати, що нічого в державі не змінюється в цьому плані на краще. "Навпаки, за останні два роки на порядок збільшено обсяги робіт. У 2008 році після ремонту було відкрито рух на 92 км доріг, у 2010-му - 973 км, а в минулому році - на 2007 км", - підсумував Прусенко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас