Кабмін обіцяє, що "доступне житло" закумулює найкращий світовий досвід і технології будівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін обіцяє, що "доступне житло" закумулює найкращий світовий досвід і технології будівництва

Нерухомість
427
Програма житлового будівництва "Доступне житло" закумулює найкращий світовий досвід і технології будівництва житла, що відповідає європейським стандартам. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк.
"Доступне житло - це комплексне завдання. Ми будемо вивчати досвід, де є що краще. Ми не говоримо, що це буде тільки фінський, італійський або німецький досвід. Це буде те, що є в кожній країні. Ми візьмемо найкращий досвід, який є в світі, розглянемо, і на його принципах будемо далі працювати", - сказав він.
А.Близнюк зазначив, що житло за цією програмою буде будуватися індустріальним методом на ділянках, на яких за кошти бюджету будуть прокладені інженерні мережі. "Ми зараз підбираємо ділянки, на ділянках потрібно робити мережі та на цих мережах індустріальним методом будуватиметься житло. Але не житло взагалі, а житло, яке відповідає європейським стандартам", - сказав він.
Нагадаємо, в серпні віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесников повідомив, що перші будинки економ-класу за програмою "Доступне житло" Україна побудує з досвіду Фінляндії. У липні 2012 року делегація України на чолі з Б.Колесниковим вивчала досвід будівництва житла в Італії.
Довідка Кабінет міністрів України своєю постановою №343 від 25 квітня ц.р. затвердив Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують покращення житлових умов. За умовами програми, кредити будуть надаватися терміном до 15 років в гривнях, максимум під 16% річних. При цьому позичальник платить за кредитом 3%, а різницю 13% йому компенсує держава. Компенсації підлягають фактично сплачені відсотки за користування кредитом. Змінами до державного бюджету 2012 року передбачено виділення 1 млрд грн на програму часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків громадянам для придбання житла.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас