Швеція купить 60 винищувачів нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція купить 60 винищувачів нового покоління

2433
Уряд Швеції оголосив про плани щодо закупівлі 40-60 винищувачів "Гріпен" (Gripen) наступного покоління. На ці цілі в бюджет міністерства оборони в 2013 р.-2014 р. щорічно додатково виділяється 300 млн крон (більше 35 млн євро), далі - по 200 млн крон.
В даний час на 70 підприємствах військово-промислового комплексу країни працює 100 тис. осіб. Рішення про винищувачі "є необхідним для забезпечення нашої безпеки, воно також матиме позитивний вплив на робочі місця, експорт, дослідження та розвиток у Швеції", - пишуть на сторінках газети "Свенська Дагбладет" лідери партій правлячої коаліції - прем'єр-міністр Фредрік Рейнфельдт (Помірна - коаліційна партія), Ян Бйорклунд (Народна партія-ліберали), Анні Лееф (Партія центру), Йоран Хегглунд (Християнсько-демократична партія).
Уряд також повідомляє про досягнуту з кабінетом міністрів Швейцарії партнерську угоду щодо закупівлі 22 винищувачів "Гріпен" у варіанті Jas-E/F або Super-Jas. Договір передбачає навчання пілотів і техніків, а також включає в себе вартість обслуговування і майбутню модернізацію. Обсяг фінансування лідерами партій не називається.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас