Зростання австралійського долара здивувало фінансове керівництво країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання австралійського долара здивувало фінансове керівництво країни

Казна та Політика
620
Курс австралійського долара "трохи здивував" голову Резервного банку Австралії Гленна Стівенса (Glenn Stevens). Про це, як повідомляє The Australian Financial Review, керівник ЦБ розповів членам місцевого парламенту.
За його словами, курс повинен бути трохи нижчим від рівня, усталеного на той момент - 1,0514 долара США. Після заяви Стівенса показник впав на 0,25 відсотка до 1,0419 долара США.
Голова ЦБ відзначив, що незважаючи на високий курс нацвалюти, який шкодить місцевим експортерам, ситуація не є драматичною. Стівенс відкинув можливість втручання на валютний ринок за сценарієм Швейцарії, яка прив'язала курс свого франка до євро, щоб уникнути зростання нацвалюти.
Інвестори розглядають австралійський долар поряд зі швейцарським франком і японською ієною як "тиху гавань", в яку можна вкласти кошти на період нестабільності в світовій економіці. За останні чотири роки курс австралійського долара зріс на 70 відсотків; восени 2008 року за нього давали 0,61 долара США.
Високий курс нацвалюти Австралії називають однією з причин, через яку найбільша гірничодобувна корпорація світу BHP Billiton призупинила розробку гігантського родовища міді, урану, срібла і золота в південній частині континенту. Представники бізнесу вимагають від влади вжити заходів для ослаблення курсу і, як наслідок, підвищення конкурентоспроможності експорту місцевих компаній.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас