У Росії золоті рахунки прирівняють до внесків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії золоті рахунки прирівняють до внесків

Казна та Політика
912
Міністерство фінансів розробило законопроект, який прирівнює до внесків знеособлені металеві рахунки в банках, на яких компанії і громадяни зазвичай зберігають золото, срібло або платину. Проект документу опубліковано на сайті Міністерства економічного розвитку. Передбачається, що громадяни, що зберігають свої заощадження на таких рахунках, отримають державні страхові гарантії за аналогією зі страхуванням внесків. Сума страхування буде така ж - 700 тисяч рублів. Крім того, судові пристави зможуть накладати арешт на такі рахунки - зараз вони можуть це зробити тільки з рахунками в грошовій формі або з банківськими внесками.
Заступник гендиректора Агентства зі страхування внесків Андрій Мельников розповів газеті "Коммерсант", що в даний час статус знеособлених металевих рахунків залишається невизначеним. За його словами, часто банки навіть не мають необхідної кількості дорогоцінних металів, щоб покрити всі накопичення громадян на знеособлених рахунках. В результаті банкрутства фінансово-кредитної установи клієнти можуть не отримати свої гроші.
Під знеособленим мається на увазі рахунок у банку, на якому громадяни або компанії зберігають свої злитки дорогоцінних металів без зазначення кількості злитків. Дохід на такі рахунки не нараховується, а власник золота або срібла може заробити тільки на зростанні вартості металу. Найчастіше такі рахунки відкривають фізичні особи або компанії малого бізнесу, так як великі корпорації мають можливість купувати золото безпосередньо на біржі.
Дорогоцінні метали вважаються "захисним активом", в які інвестори вкладають гроші під час нестабільності на фондових ринках. У 2008 році, коли в Росії почалася фінансова криза, обсяги вкладень громадян в золото і срібло різко виросли. Так, 1 серпня 2008 року на металевих рахунках громадяни тримали 20 мільярдів рублів, але вже до 1 січня 2009 року показник зріс до 50 мільярдів. В даний час в Росії на металевих рахунках зберігається близько 160 мільярдів рублів.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас