Кабмін дав добро на отримання китайського вугільного кредиту розміром $3,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дав добро на отримання китайського вугільного кредиту розміром $3,5 млрд

Енергетика
1377
Кабінет Міністрів на засіданні схвалив залучення Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" кредиту у Державного банку розвитку Китаю на суму близько 3,5 млрд доларів на заміщення газу вугіллям.
Про це повідомило джерело в Кабінеті Міністрів. Воно уточнило, що параметри залучення кредиту під час засідання Кабміну не розглядалися.
Як повідомлялося, Державний банк розвитку Китаю розглядає можливість виділення Україні кредитної лінії в розмірі 3,656 млрд доларів на реалізацію програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям. Зокрема, передбачається реалізувати низку проектів з переведення вітчизняних об'єктів теплоенергетики на використання водовугільного палива, а також з будівництва заводів з газифікації бурого і кам'яного вугілля.
Верховна Рада передбачила в 2012 році надання державних гарантій на суму 29,5 млрд гривень за кредитом Державного банку розвитку Китаю, який Україна планує залучити на реалізацію програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас