Експерт: гривня повинна падати, але якщо її опускати плавно, то обвалу не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: гривня повинна падати, але якщо її опускати плавно, то обвалу не буде

Казна та Політика
2214
Курс долара зросте, тому людям доведеться платити більше за товари і кредити, прогнозує старший економіст Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна" Володимир Дубровський, повідомляє 5 канал.
"Запозичення - це не дуже хороша річ. У будь-якому випадку тим чи іншим чином це вдарить по громадянах. Потім з кишені простого громадянина доведеться ці запозичення віддавати. Або, якщо будуть відпускати курс, то простому громадянину доведеться більше платити за імпортні товари, більше платити за валютними кредитами", - пояснює експерт.
"Я хочу підкреслити, що цей фіксований курс - це одна з помилок минулого уряду, яку нинішній уряд не виправив, і МВФ йому весь час вказує на це. Тому що однією з причин такого обвального падіння в 2008 році, було те, що курс дуже довгий час втримувався, частково штучно, врешті-решт це призвело до того, що накопичився дуже великий розрив між конкурентоспроможністю наших товарів і купівельною спроможністю нашої валюти", - зазначив Дубровський. "Гривня повинна падати, але якщо її будуть опускати плавно, прогнозовано, то обвалу не буде. Якщо її будуть тримати до останнього, тоді буде обвал", - відзначає експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас