У Донецькій області процвітає "чорний" видобуток вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецькій області процвітає "чорний" видобуток вугілля

Енергетика
586
У Донецькій області виявлено більш ніж 50 місць незаконного видобутку вугільної продукції. Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби в Донецькій області. Виявлено 45 вертикальних стволів, 2 кар'єри на територіях Шахтарського району та м. Макіївки Донецької області завдяки діям податкової міліції ДПС у Донецькій області.
В рамках діяльності, спрямованої на припинення незаконного видобутку та подальшої легалізації вугільної продукції, за 7 місяців 2012 року підрозділами податкової міліції ДПС у Донецькій області складено 9 протоколів, описано обладнання та продукції на суму близько 6 млн грн.
За результатами проведеної роботи щодо фізичних осіб-підприємців та підприємств вугільної галузі порушено 19 кримінальних справ за ч.3 ст.212 та ч.3 ст. 212-1 Кримінального кодексу України, у тому числі 3 кримінальні справи пов'язані з незаконним видобутком вугільної продукції. Збиток за вказаними кримінальними справами склав 29,2 млн грн, відшкодовано завданих збитків державі - 26,7 млн грн.
Нагадаємо, в лютому в незаконній шахті поблизу Єнакієво стався вибух, під завалами опинилися шестеро гірників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас