В Україні спростили правила ввезення валюти: що змінилось? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні спростили правила ввезення валюти: що змінилось?

Валюта
3428
Фізособи-нерезиденти та юрособи можуть ввозити в Україну готівкову валюту в сумі, що в еквіваленті перевищує 10 тис. євро, без документів, що підтверджують її зняття з рахунків банків, тільки на умовах письмового декларування митному органу.
Відповідні поправки до Інструкції щодо переміщення валюти та банківських металів через кордон вніс Національний банк своєю постановою №312 від 25 липня цього року, яка набуде чинності з 31 серпня цього року.
Документом також встановлено, що нерезидент може вивозити з України готівкову валюту на суму більше 10 тис. євро тільки, якщо він при в'їзді в країну задекларував ввезення більшої суми готівкової валюти.
Згідно з правками, юрособі при вивезенні готівкової валюти на суму понад 10 тис. євро документ з банку про її зняття з рахунку тепер також не потрібен, а достатньо буде письмово задекларувати її митному органу.
Крім того, Нацбанк уточнив, що термін дії документа банку про зняття готівкової валюти з рахунку, необхідного фізособі-резиденту при декларуванні вивезення понад 10 тис. євро готівкової валюти, становить 30 днів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас