США: монетарна політика не є панацеєю від проблем в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: монетарна політика не є панацеєю від проблем в економіці

Казна та Політика
357
Додаткове стимулювання економіки США Федеральною резервною системою (ФРС) ризикує виявитися надлишковим і марним, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Денніс Локхарт.
"Є ризик того, що кредитно-грошова політика буде використовуватися занадто агресивно і не буде мати впливу на економічні проблеми, які можуть бути вирішені лише за рахунок фінансових реформ, що стосуються, зокрема, складного вибору в плані розподілу державних ресурсів, - заявив Д.Локхарт. - Монетарна політика може чинити істотний позитивний вплив на економіку, проте вона не є панацеєю".
Комітет з відкритих ринків ФРС (FOMC) за підсумками засідання 1 серпня заявив, що готовий "надати додаткове стимулювання за необхідності", щоб домогтися стабільного скорочення безробіття, що піднялося в липні до 8,3%.
Американський Центробанк змушений вживати безпрецедентних стимулюючих заходів в умовах європейської кризи, а також очікуваного скорочення держвитрат в США в кінці цього року. Під час липневого виступу в Конгресі голова ФРС Бен Бернанке заявив, що ЦБ може вдатися до третього раунду викупу облігацій для зниження вартості запозичення в економіці або змінити формулювання прогнозів щодо базової відсоткової ставки Інвестори чекають виступу Б.Бернанке на щорічному економічному симпозіумі ФРС в Джексон-Хоулі 31 серпня.
"Відновлення економіки поки відбувається слабкими темпами при збереженні високого безробіття, - зазначив Д.Локхарт. – За низкою показників темпи відновлення були і залишаються такими, що розчаровують".
За словами голови ФРБ Атланти, причиною слабкості економіки є "фундаментальні дисбаланси", які становлять "серйозну проблему для регулювальників". Д.Локхарт, колишній професор Джорджтаунського університету, очолює ФРБ Атланти з 2007 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас