Генпрокуратура не знайшла порушень у закупівлі підручників по 647 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура не знайшла порушень у закупівлі підручників по 647 грн

Казна та Політика
1339
Порушень при проведенні Державною науковою установою "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" Міністерства освіти, науки, молоді та спорту процедури держзакупівель підручників для учнів 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів не встановлено. Про це повідомила Генпрокуратура на запит Тиждень.ua.
Згідно з повідомленням, перевірку проводила Державна фінансова інспекція за дорученням Генпрокуратури від 30 березня цього року. "Відповідно до інформації Державної фінансової інспекції в м.Києві від 19.07.2012 порушень при проведенні Інститутом процедури закупівлі підручників для учнів 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів не встановлено", - йдеться у відповіді Генпрокуратури.
Нагадаємо, ДНУ "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" Міносвіти і науки, молоді та спорту 19 березня уклала низку угод на друк підручників для 1 класу на загальну суму 61,13 млн грн. Найдорожчими виявились підручники української мови для шкіл з навчанням польською мовою – 647 грн. за примірник. Іспанська мова для першокласників коштує 518 грн./прим, українська мова для шкіл з молдавською мовою – 497 грн./прим.
Пізніше виявилося, що однією з авторів підручника "Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. Усний курс. 1 клас" є мати першого віце-прем’єр-міністра Валерія Хорошковського.
У Міністерстві освіти пояснили, що вартість підручника включає в себе технологічний процес його виготовлення (який має низку етапів) та складається не лише з витрат паперу, картону, плівки та поліграфічних витрат, а ще із редакційних та загальновидавничих (авторські гонорари, розроблення оригінал-макетів, художні та редакційні витрати). Крім цього, вказані витрати по кожному підручнику розподіляються на загальний наклад підручників.
Заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Святослав Серебрянський заявив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту заощадило на підручниках з української мови, оскільки у 2009-му аналогічні підручники коштували 847–870 грн.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас