Три-, чотири- і п'ятизіркові готелі не будуть платити податок на прибуток 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три-, чотири- і п'ятизіркові готелі не будуть платити податок на прибуток 10 років

Казна та Політика
594
Президент України Віктор Янукович підписав закон №5180-VI "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей стягування податку на прибуток від надання готельних послуг".
Відповідне повідомлення оприлюднене на веб-сайті голови держави. Як повідомлялося, Верховна Рада знизила рівень доходу готелів від здачі номерів, при якому прибуток три-, чотири- і п'ятизіркових готелів, отриманий від надання готельних послуг, не буде обкладатися податком з 75% до не менше ніж 50% сукупного доходу за звітний період.
За відповідний урядовий законопроект №10724, зареєстрований в парламенті 5 липня 2012 року, проголосували 234 народні депутати.
"Тимчасово, терміном на 10 років, починаючи з 1 січня 2011 року звільняється від оподаткування прибуток суб'єкта господарської діяльності, отриманий від надання готельних послуг... в готелях категорій "п'ять зірок", "чотири зірки" та "три зірки ", у тому числі новозбудованих або реконструйованих, або в яких проведено капітальний ремонт чи реставрація існуючих будівель і споруд (за умови, що дохід від реалізації послуг з розміщення шляхом надання номера для тимчасового проживання складає не менше 50% сукупного доходу такого суб'єкта господарської діяльності за відповідний податковий (звітний) період, у якому застосовується пільга)", - йдеться в документі.
Під час виступу голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутинник сказав, що п'ятизіркові готелі за рахунок високої вартості номера потрапляють під прописані 75%, тоді як "якщо мова йде про три або чотири зірки, то вже 75% готелів стоїть на межі, так як ціна на номери у них менші, а послуги ресторанні, побутові та інші залишаються на тому ж рівні". "Тому мова йде, щоб це позначення 75% замінити на 50%", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас