Закордонні паспорти до кінця року буде видавати МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закордонні паспорти до кінця року буде видавати МВС

1162
Органи внутрішніх справ будуть оформляти тільки закордонні паспорти та документи для виїзду дітей за кордон. Про це сьогодні на прес-конференції заявила заступник начальника управління паспортної служби, громадянства і реєстрації фізичних осіб Алла Чередниченко.
Видачею ж паспортів і реєстрацією буде займатися тільки Державна міграційна служба. До кінця місяця паспорти ще видаватимуть через ЖЕКи.
Заступник директора департаменту паспортної служби та громадянства ДМС Тетяна Нікітіна розраховує, що повноваження з видачі закордонних паспортів їх відомству передадуть через три місяці, "до повного законодавчого врегулювання".
Також представник Державної міграційної служби заперечує затримки з видачею внутрішніх паспортів. "Видача паспорта триває 30 днів. Всі, хто подав документи 1-2 серпня, отримають паспорти в кінці місяця", - сказала Нікітіна, підкреслюючи, що ще рано критикувати їх відомство з цього приводу.
Держслужба запевняє, що новації в сфері реєстрації громадян тільки полегшать українцям життя. Так, знятися з реєстрації та зареєструватися за новою адресою можна в одному місці. Правда, якщо раніше це робилося через паспортистів в ЖЕКах, то тепер - безпосередньо через відділення ДМС. Як вирішуватимуть проблеми з чергами, у відомстві ще не знають.
При реєстрації військовозобов'язаних не вимагатимуть зняття/взяття на облік у військкоматі. Чоловіків тільки будуть попереджати, що у них є 7 днів для реєстрації у військкоматі.
Для тих, хто живе в орендованих квартирах, ДМС теж обіцяє поліпшення. За словами Тетяни Нікітіної, завдяки нововведенням власники квартир можуть не переживати при прописуванні "тимчасових мешканців" (прописані в квартирі не мають жодних прав власності на нерухомість). Для реєстрації власнику квартири і орендарям достатньо прийти у відділення ДМС з договором оренди (необов'язково нотаріально завіреним) і подати відповідну заяву. Після закінчення терміну дії договору оренди прописані в квартирі люди знімаються з реєстрації за заявою власника житла.
Нагадаємо, з 1 серпня ДМС передані повноваження з оформлення паспортів та реєстрації від МВС.
У липні Верховна Рада законодавчо врегулювала повноваження центральних органів виконавчої влади у сфері міграції у зв'язку з перерозподілом повноважень між МВС і ДМС через проведення адміністративної реформи.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас