Україна заробила на сільськогосподарській продукції 5 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заробила на сільськогосподарській продукції 5 млрд доларів

Аграрний ринок
624
Експорт продукції АПК за січень-липень поточного року склав 9,1 млрд доларів США, у той же час обсяг імпорту за аналогічний період склав 4,2 млрд доларів США. Про це УНН повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.
Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі продукцією АПК склало близько 5 млрд доларів США, що на 60% більше від аналогічного показника за 2011 рік.
Помісячний аналіз сальдо зовнішньої торгівлі продукцією АПК у 2012 році демонструє постійно позитивні результати з максимальним показником 940 млн доларів США в травні, коли були досягнуті високі показники з експорту зернових і соняшникової олії за 2011/12 МР.
Всього українську сільськогосподарську продукцію споживають у 141 країні, при цьому 50% експорту припадає на шість країн: Єгипет, Російську Федерацію, Індію, Іспанію, Іран і Туреччину.
В розрізі товарних позицій беззаперечними лідерами з експорту є соняшникова олія і кукурудза - становлять близько 50% експорту продукції АПК. Також до першої десятки входять кондитерські вироби, пшениця, соя, соєвий шрот, сири, ячмінь і насіння.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас