Ford зазнає величезних збитків і може почати закривати заводи у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford зазнає величезних збитків і може почати закривати заводи у Європі

1296
Один з найбільших світових автоконцернів, американська компанія Ford похитнулася від європейської боргової кризи. За прогнозами компанії, її річні збитки в Європі перевищать $1 млрд.
У зв'язку з цим Ford має намір зробити рішучі кроки для виправлення ситуації. Про це повідомляє видання Bloomberg.
"Наші результати в Європі за останні 12 місяців неприйнятні, і ми повинні вирішувати цю проблему, - заявив фінансовий директор європейського підрозділу Ford Стюарт Роулі на автомобільній конференції в Нью-Йорку. - Ми дивимося на наш план і будемо охоплювати всі сторони нашого бізнесу, озираючись на структурні витрати, асортимент нашої продукції і сам бренд".
Аналітики, серед яких Адам Йонас з банку Morgan Stanley's, вважають, що Ford буде змушений закрити один або кілька заводів в Європі. За даними фінансової установи, Ford зараз використовує лише близько 63% своїх європейських виробничих потужностей.
У другому кварталі цього року чистий прибуток автовиробника знизився на 57%, в порівнянні з минулим роком, склавши $1,04 млрд. При цьому операційні збитки в Європі склали $404 млн.
Щоб зрівняти ринковий попит з виробничими потужностями, Ford змушений розглядати питання про закриття деяких європейський заводів. Зокрема, зараз активно обговорюється можливість згортання виробництва в англійському Саутгемптоні і бельгійському Генті.
Раніше повідомлялося, що європейський автопром страждає від надлишку потужностей, скорочення виробництва неминуче. Ринок Німеччини залишається найстабільнішим в ЄС, а німецьких виробників рятують спеціалізація на преміум-сегменті та експортний бум.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас