Ірландську авіакомпанію звинуватили у недозаправленні літаків заради економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландську авіакомпанію звинуватили у недозаправленні літаків заради економії

656
Німецька профспілка пілотів Vereinigung Cockpit запідозрила співробітників низькобюджетної ірландської авіакомпанії Ryanair в тому, що вони наполягають на неповній заправці літаків перед рейсами заради економії. Про це з посиланням на прес-секретаря профспілки Йорга Хандверга повідомляє Agence France-Presse.
Представник прес-служби нагадав, що паливо - основна стаття витрат будь-якої авіакомпанії. При цьому чим більше його залишається в баках, тим більше важить літак і, отже, витрата пального збільшується. У профспілці стверджують, що на тих пілотів, які запасаються великою кількістю палива, у Ryanair чиниться психологічний тиск.
Приводом для заяви німецької профспілки стало розслідування практик Ryanair, що почалося після інциденту, що стався 26 липня. В цей день відразу три літаки ірландської авіакомпанії, що летіли в Мадрид, змушені були провести екстрену посадку в Валенсії. Справа в тому, що через погодні умови Мадрид тимчасово приймав літаки з обмеженнями, а в літаків Ryanair могло не вистачити палива, щоб приземлитися пізніше.
Іспанська влада почала розслідування інциденту 9 серпня. У прес-службі Ryanair запевняють, що сприяють розслідуванню і відзначають, що посадки в Валенсії не були екстреними.
Проте, якщо компанія буде визнана винною в недозаправленні літаків, їй, як зазначає The Olive Press, може загрожувати штраф 4,5 мільйона євро і призупинення ліцензії на здійснення польотів в Іспанію на термін до трьох років.
Ryanair відома по всій Європі своїми низькими тарифами, що складаються в тому числі і з економії на всіх додаткових послугах, наприклад, їжі для пасажирів. У 2010 році в Ryanair пропонували скасувати других пілотів і ввести плату за користування туалетами, а ще раніше - ввести в літаках спеціальні стоячі зони.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас