Мешканці Чернігова найчастіше купують недорогі автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мешканці Чернігова найчастіше купують недорогі автомобілі

691
Чернігів та область лідирує в Україні за кількістю проданих недорогих нових авто. Про це повідомляє автомобільний портал RST.ua.
За півроку з доріжок чернігівських автосалонів виїхало 1111 машин, вартість яких не перевищує 17 тисяч доларів. Це 62% від загальної кількості легкових автомобілів, проданих з січня по червень цього року включно. А от показники по інших цінових сегментах в Чернігівській області є одними з найнижчих в країні. Авто від 17 до 35 тисяч доларів належить 33%, а автомобілям преміум і люкс класу - 5% від загальної кількості. Всього ж за півроку в Чернігові та області було продано 1786 нових авто, на які жителі регіону витратили більше 250 мільйонів гривень.
Згідно зі статистикою автомобільного порталу rst.ua, найпопулярнішими моделями на ринку нових авто в регіоні стали ВАЗ 2115, Hyundai Accent Sedan, ЗАЗ Sens і Renault Logan. Ці машини протягом півроку чернігівці купували найчастіше. Одначе за якісними показниками діяльності автодилерів в області, а саме збільшенням зростання продажів, у порівнянні з іншими регіонами, варто відзначити наступні моделі авто - Renault Duster, VW Polo Sedan, Geely CK 2, Toyota Camry. У цей же список входить і популярний ВАЗ 2115.
Порівнюючи ринок автопродажів в Чернігові з іншими областями України, варто відзначити, що регіон посідає 18 місце з 25, будучи сусідами з Сумами та Закарпаттям. Перше місце утримує Київ. У столиці за півроку купили 28 тисяч нових легкових автомобілів, на які кияни витратили близько 6 мільярдів гривень. Всього ж українці за півроку скупилися новими машинами на 19,5 мільярдів гривень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас