Morgan Stanley оштрафували на 450 тисяч за збитки у сумі 15 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley оштрафували на 450 тисяч за збитки у сумі 15 мільйонів доларів

257
Брокерський підрозділ банку Morgan Stanley (MS Smith Barney) було оштрафовано американськими регуляторами на 450 тисяч доларів за безконтрольні дії одного з трейдерів в 2009 році. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані Комісії з регулювання фінансових ринків (Financial Industry Regulatory Authority, FINRA).
За даними відомства, три роки тому Джаред Уенрайт (Jared Weinryt), один з трейдерів Smith Barney, при ліміті операцій 116 мільйонів доларів уклав угод на 1,3 мільярда доларів. На наступний день він спробував скасувати транзакції, але безуспішно. В результаті компанія відключила його від торгової системи і ліквідувала укладені ним контракти, зазнавши збитків на суму 14,9 мільйона доларів.
Судячи з документів FINRA, з 2009 року Уенрайт більше не працює в Smith Barney. У Morgan Stanley 16 серпня відзначили, що після інциденту ввели додатковий контроль за транзакціями своїх трейдерів.
Morgan Stanley належить 51 відсоток Smith Barney, рештою акцій фірми володіє ще один великий банк США - Citigroup. Під управлінням брокерської фірми, де працює понад 17 тисяч фінансових консультантів, знаходяться 1,74 трильйона доларів клієнтських коштів.
Дії трейдерів Morgan Stanley не перший раз викликають претензії регуляторів. У тому ж 2009 році FINRA заборонила проводити торги нафтовому трейдеру банку Девіду Коннору Редмонду (David Connor Redmond), після того, як стало відомо, що в 2008 році він зазнав збитків, проводячи транзакції в нетверезому стані.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас