Росіяни будуть видобувати корисні копалини на астероїдах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни будуть видобувати корисні копалини на астероїдах

4479
Керуюча компанія з російською участю I2BF Global Ventures стала інвестором проекту Planetary Resources, який буде займатися видобутком корисних копалин на астероїдах. Про це повідомляється в прес-релізі I2BF Global Ventures.
Як розповів газеті "Ведомости" керуючий партнер I2BF Global Ventures Ілля Голубович, в даний час I2BF є єдиним фондом з російським капіталом серед інвесторів Planetary Resources. Всього I2BF Global Ventures вкладе в космічну галузь близько чверті всіх існуючих фондів, що становить понад 50 мільйонів доларів.
Головний офіс I2BF Global Ventures знаходиться в Нью-Йорку, компанія управляє активами інвесторів, вкладаючи їх у венчурний бізнес і в зелену енергетику в Європі, Азії та Америці. Фонд був створений в 2005 році російськими бізнесменами. Примітно, що Ілля Голубович є сином засновника інвестиційної компанії "Арбат капітал" Олексія Голубовича.
Презентація проекту Planetary Resources відбулася в кінці квітня 2012 року. Програму заснували американський бізнесмен Пітер Діамантіс, який створив фонд X-Prize для підтримки ризикованих проектів, а також один з перших космічних туристів Ерік Андерсон. Інвесторами проекту вже стали режисер Джеймс Кемерон і члени ради директорів Google Ларрі Пейдж і Ерік Шмідт, космічний турист Чарльз Сімоні, колишній керівник Goldman Sachs Джон Уайтхед і глава The Perot Group Росс Перо.
Planetary Resources планує через два роки послати в космос дослідницькі апарати, які дозволять їй розвідати наявність корисних копалин на астероїдах. Фірма вже розробила перші розвідувальні космічні кораблі для роботи у відкритому космосі - Arkyd-100 Series. В даний час вартість місій до астероїдів становить близько 400 мільйонів доларів, у той час як Arkyd-100 Series зможе виконувати аналогічні завдання в десять-двадцять разів дешевше. Через 10 років компанія планує почати промислову розробку астероїдів. Засновники Planetary Resources намір добувати на астрономічних об'єктах золото і метали платинової групи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас