Maybach припиняє своє існування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Maybach припиняє своє існування

3168
Концерн Daimler фактично офіційно підтвердив, що марка Maybach припиняє своє існування. Місце розкішних лімузинів займуть дорогі і укомплектовані версії Mercedes-Benz S-класу.
Офіційний прес-реліз, присвячений ліквідації марки Maybach, в Daimler поширювати не стали. Замість цього, за даними видання egmCarTech, американське представництво автогіганта розіслало новий прайс-лист на модельний ряд Maybach, в якому навпроти кожної моделі написано: "Знято з виробництва", BFM.ru.
Нагадаємо, що ще в листопаді минулого року голова ради директорів концерну Daimler Дітер Цетше заявив, що марка Maybach може припинити своє існування в 2013 році.
Зараз дилери будуть розпродавати залишки продукції. Можливо, вони закінчаться і до 2013 року, бо, наприклад, американські продавці реалізують моделі компанії з величезними - до декількох десятків тисяч доларів - знижками.
Компанія Maybach була організована Вільгельмом Майбахом і почала випускати автомобілі в 1919 році. До початку Другої світової війни фірма випустила 14 різних моделей і модифікацій, проте після війни виробництво було згорнуто.
У 1960 році бренд Maybach був викуплений концерном Daimler. Однак відродити легендарну марку німці зважилися тільки в 2000-х роках. Daimler необхідно було створити окрему марку для конкуренції з Rolls-Royce, який зараз належить BMW, і з Bentley, що входить до складу концерну Volkswagen. В результаті у 2002 році Daimler відродив марку Maybach, випустивши модель 57.
Однак спочатку ринок погано зустрів нового гравця сегменту Luxury. Машини не користувалися очікуваним попитом, ні перша модель, ні заряджена S, ні наступні подовжені версії 62 і 62S. Насправді закрити виробництво Maybach хотіли вже через три роки після запуску, проте попит, що на ринках Близького Сходу, зберіг життя бренду ще на кілька років.
Компанія так і не змогла вийти на рівень самоокупності. Більше того, за сім років було продано всього 3000 Maybach, при цьому концерн Daimler втратив на кожному з них по 300 тисяч євро.
На думку експертів, причина низького попиту на моделі Maybach - висока ціна і маловідомий бренд. Так, наприклад, в Росії модель 62S є найдорожчим седаном на ринку. Її вартість становить 23,85 млн рублів - це майже на 3 млн дорожче, ніж подовжений Rolls-Royce Phantom. При цьому Maybach, по суті, не зберіг традицій попередніх моделей, як той же Rolls-Royce або Bentley. Дехто і зовсім називає Maybach переоціненим Mercedes-Benz.
Втім, в Daimler якраз і планують замінити Maybach більш дорогими (спеціальними) версіями звичайних Mercedes-Benz S-Class - зрозуміло, наступного покоління, яке побачить світ на початку наступного року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас