Експерти: Китайська економіка перебуває під загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Китайська економіка перебуває під загрозою

Казна та Політика
984
Китай повинен більш активно в наступні три місяці вживати заходи, що підтримують зростання, інакше він ризикує не досягти річного орієнтиру зростання - 7,5%, сказав представник державного дослідного інституту.
Чжен Сіньлі, віце-голова Китайського центру міжнародного економічного обміну (CCIEE), сказав, що Пекін має підтримати зростання інвестицій, переважно за допомогою збільшення витрат на високошвидкісну залізничну мережу країни, щоб зупинити сповільнення економічного зростання.
"Ознак підйому економіки досі немає. Зростання ВВП і фабричного виробництва, можливо, буде як і раніше знижуватися в третьому кварталі", - сказав Чжен.
ВВП Китаю зріс на 7,6% у другому кварталі в річному численні. Це найповільніше зростання більш ніж за три роки.
"Якщо економіка Китаю не стабілізується в третьому кварталі, буде неможливо домогтися цього в четвертому кварталі і ми можемо не досягти мети річного зростання - 7,5 відсотка", - сказав Чжен.
"Якщо економіка Китаю не покаже ознак відновлення в третьому кварталі, виникнуть проблеми із зайнятістю, подальше погіршення корпоративних прибутків і боргові проблеми".
Влада Китаю коректує економічну політику з осені минулого року, намагаючись підтримати зростання. Центробанк двічі скорочував процентні ставки і тричі - норми банківського резервування. Крім того, уряд прискорив реалізацію державних інвестиційних проектів.
Статистичні дані, що з'явилися на початку третього кварталу, говорять про те, що ці заходи ще не принесли очікуваних плодів, бо зростання експорту практично зупинилося в липні, а промислового виробництва - було найповільнішим з травня 2009 року.
Нагадаємо, торговельний баланс Китаю в липні 2012 року показав профіцит у розмірі $25,1 млрд. Зростання експорту в липні в порівнянні з аналогічним періодом річної давності склало 1%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас