Восени Україна знову попросить у МВФ грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени Україна знову попросить у МВФ грошей

923
У жовтні цього року Україна з представниками МВФ буде обговорювати питання про продовження програми stand-by. Про це повідомила перший заступник глави Адміністрації президента, представник президента в Кабінеті міністрів Ірина Акімова.
Вона підкреслила, що між Україною і МВФ немає паузи у відносинах, тому що практично кожен місяць проходять робочі зустрічі, а також спеціальні зустрічі, організовані з представниками МВФ, або на інших заходах, де беруть участь Україна і представники цієї структури. "І обговорення багатьох питань ведеться в режимі non-stop", - уточнила вона.
"З багатьох питань йдуть зрушення в розумінні, а саме після останньої місії МВФ і після підготовки технічного звіту, було досягнуто більше розуміння про те, що Україна, у порівнянні з багатьма іншими державами, в тому числі і розвиненими, досягла великих успіхів протягом останніх двох років щодо стабілізації макроекономічних показників і особливо в частині скорочення бюджетного дефіциту", - зазначила перший заступник глави АП.
Крім того, за її словами, МВФ займає гнучку і послідовну позицію, оцінюючи комплекс заходів, який пропонує і виконує держава з урахуванням всіх зовнішньоекономічних ризиків. "Тому дати зараз відповідь на питання, коли конкретно відновлять наш "транш взаємин", мабуть, було б неправильним - занадто рано", - зазначила Акімова.
На уточнення про те, чи буде уряд просити про продовження співпраці, Акімова відповіла: "Ці питання будуть обговорюватися в жовтні. На робочому рівні вони обговорюються постійно, але на більш офіційному рівні при зустрічі в жовтні".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас