Угорщина дала добро на будівництво Nabucco West — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина дала добро на будівництво Nabucco West

Енергетика
220
Угорщина першою з країн-учасниць проекту газопроводу Nabucco West видала екологічний дозвіл на його прокладку по своїй території.
В даний час консорціум "Шах-Деніз" для вибору маршруту експорту азербайджанського газу до Європи оцінюють два трубопровідні проекти з виведення азербайджанського газу в Європу від західного кордону Туреччини: Nabucco West і TAP.
Про надання першого дозволу на будівництво повідомило агентство Bloomberg з посиланням на керуючого директора консорціуму з будівництва газопроводу Рейнхарда Мітчек.
Nabucco West хоче будувати газопровід в австрійський Баумгартен, TAP - на південь Італії. Остаточний вибір маршруту буде зроблений до фінального інвестиційного санкціонування "Стадії-2", запланованого до середини 2013 року.
"Газпром" спільно з іноземними партнерами планує будувати газопровід "Південний потік" і також вибирає між двома цими напрямами.
Учасниками проекту "Шах-Деніз" є: BP (оператор, 25,5%), Statoil (25,5%), SOCAR (10%), "ЛУКОЙЛ" (10%), NICO (10%), Total (10%) і TPAO (9%).
Вартість "Стадії-2" оцінюється в $22 млрд. Річний обсяг видобутку складе 16 млрд кубометрів газу. Видобуток газу по "Стадії-2" заплановано на 2017 рік.
Для транспортування газу з Азербайджану на захід Туреччини створений проект TANAP, учасниками якого є турецька BOTAS (20%) і азербайджанська ДНКАР (80%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас