IKEA будуватиме готелі та гуртожитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IKEA будуватиме готелі та гуртожитки

Нерухомість
869
Шведський холдинг IKEA, найбільша в світі роздрібна мережа з торгівлі меблями та товарами для дому, планує почати в Європі масштабне будівництво готелів і студентських гуртожитків. Про це пише The Financial Times.
Передбачається, що перший готель буде побудований у Німеччині. Про точне місце його розташування компанія оголосить протягом декількох найближчих тижнів.
Всього в рамках проекту планується звести як мінімум 100 готелів. Вони будуть виконані в сегменті так званого "бюджетного дизайну" (бутік-готелі з більш доступними цінами). Крім Німеччини будівництво планується вести у Великобританії, Нідерландах, Польщі, а також інших країнах, де IKEA володіє об'єктами нерухомості.
Проектом будівництва займеться компанія Inter Ikea, якій належать права на інтелектуальну власність IKEA. При цьому готелі не будуть використовувати ім'я IKEA. В даний час ведеться пошук професійного готельного оператора, в управління якого будуть віддані готелі.
У компанії розраховують, що зведення гуртожитків, в свою чергу, стане надійним довгостроковим вкладенням коштів. Про те, скільки гуртожитків планують побудувати шведи, не повідомляється.
У жовтні минулого року стало відомо, що IKEA купила ділянку землі неподалік від Олімпійського парку в Лондоні, де займеться реалізацією великого девелоперського проекту під назвою Strand East. На площі в 10,5 гектара розмістяться житловий квартал (1200 приватних будинків), готель, торговельні та офісні об'єкти.
Мережа IKEA була заснована в 1943 році. В даний час під її управлінням перебувають понад 300 магазинів у 41 країні світу. На початку серпня фірма Interogo (підконтрольна засновнику холдингу Інгвар Кампрад) за 11,2 мільярда доларів продала бренд IKEA компанії Ikea Systems.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас