Nokia у вересні планує представити новий смартфон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia у вересні планує представити новий смартфон

1049
Один з найбільших в світі виробників стільникових телефонів - фінська Nokia - найближчим часом представить новий смартфон на платформі Windows 8, заявив глава компанії Стифен Елоп, передає Reuters. Презентація нового ґаджета, імовірно, відбудеться 5-6 вересня 2012 р. Таким чином, Nokia планує випередити свого американського конкурента Apple, який планує анонс iPhone 5 на 12 вересня ц.р.
Коли почнуться продажі нового пристрою від Nokia поки невідомо, однак Елоп підтвердив, що "це також відбудеться найближчим часом". Що стосується iPhone нового покоління, смартфон з'явиться у продажу в першій групі країн 21 вересня, а в другій - імовірно 5 жовтня.
Заяви Елоп посприяли зростанню ринкової капіталізації Nokia на сьогоднішніх торгах на європейських фондових майданчиках. Так, на даний момент акції компанії зростають на 6,47%.
Варто зазначити, що Nokia довгий час займала тверді позиції беззмінного лідера галузі. Однак в 2012 р. фінська компанія вперше за 14 років продала менше мобільних телефонів, ніж конкуренти, поступившись пальму першості південнокорейській Samsung, а також зіткнувшись жорсткою конкуренцією з боку Apple. Експерти бачать причину відставання Nokia в помилках топ-менеджменту компанії, які пропустили початок ери смартфонів: Nokia досить довго за ринковими мірками продовжувала випускати пристрої на основі операційної системи (ОС) Symbian, в той час як справжній переворот на ринку зробили ОС Android і iOS.
У лютому 2011 р. компанія оголосила про припинення виробництва пристроїв на основі Symbian і перехід до операційної системи Microsoft Windows Phone. Дане рішення було зустрінуте негативно, акції компанії відтоді упали в ціні більш ніж на 70%.
За підсумками II кварталу 2012 р. Nokia зафіксувала чистий збиток у розмірі 1,41 млрд євро (проти збитку в розмірі 368 млн євро за II квартал 2011 р.) і продала всього 4 млн смартфонів на ОС Windows, тоді як продажі Samsung склали 50 млн пристроїв, а Apple - 26 млн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас