Український ринок IТ-послуг оцінили в 244 млн. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок IТ-послуг оцінили в 244 млн. дол.

662
У 2011 році обсяг продажів IТ-послуг у корпоративному сегменті України зріс майже на 30% до $ 244,5 млн. Про це йдеться в звіті компанії IDC.
За даними аналітиків, роком раніше окремі сегменти ринку були недооцінені (IТ-консалтинг і ІТ-аутсорсинг). Фактична динаміка ринку за підсумками минулого року не перевищила 25%.
Структура ринку IТ-послуг у 2011 році зазнала деяких змін. За рахунок зростання держзакупівель, а також проектів в рамках Євро 2012 збільшилася частка мережевої і системної інтеграції з 21,8% до 27,8%.
Послуги з інсталяції та підтримки ПЗ та обладнання, а також розробки та адаптації програм втратили відповідно 6,5 і 2,2%. З точки зору галузевої специфіки, зросла частка держави з 5,1 до 8,9% і скоротилася - фінансового сектора з 34,1 до 27,4%.
У нинішньому році аналітики допускають зниження темпів зростання ринку IТ-послуг приблизно до 10% з подальшим сповільненням в 2013 році. В разі ж негативного економічного сценарію, можливе навіть скорочення обсягу ринку.
Дослідження охоплює послуги, які надаються підприємствам на території України у складі проектів з інсталяції та підтримки ПЗ та устаткування (Hardware & Software Support and Installation), навчання персоналу (IT Education & Training), мережевої і системної інтеграції (System Integration), ІТ-консалтингу (Information System Consulting), розробки та адаптації програм (Application Development), всіх видів аутсорсингу (IT Outsourcing). Дослідження не враховує послуги, що пропонуються приватним користувачам, включаючи ремонт комп'ютерної техніки, навчальні курси, консультації та ін.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас