За добу в Україні випала місячна норма опадів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За добу в Україні випала місячна норма опадів

595
За останню добу в Україні місцями випали місячні норми опадів. Однак зливи, які зараз заливають Україну, не спричинять значного підйому рівня води в річках. Про це розповіла завідувачка сектором підготовки інформації Відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру Катерина Стецюра.
"Можна говорити про те, що протягом останньої доби випала місячна норма опадів, але рівнинним річкам ніщо не загрожує", - пояснила експерт.
За словами К.Стецюри, на притоках Прип'яті підйом води за останні дні спостерігався на рівні 30 сантиметрів, а в самій річці підйом води відбувся на рівні 5-10 сантиметрів.
"Якщо говорити на рівні водосховища, то якщо збільшення витрат (приплив) до 100 кубічних сантиметрів на секунду до водосховища, дає один сантиметр росту по Київському водосховищу. Це велика водойма. Тому 5 сантиметрів по Дніпру і по Прип'яті в сумі можуть дати 50-40 кубометрів, не більше. Тобто, це 0,5-1 сантиметри приросту. Ми про рівень води у водосховищі, про його зростання, говоримо під час повеней", - сказала експерт.
За її словами, в деяких місцях по руслу Прип'яті і Дніпра може спостерігатися вихід води на заплаву, але загрози для населення це не становить.
За її словами, загрози підтоплення від підйому рівня води в річках немає. Хоча в деяких районах Західної України рівень опадів за останню добу збільшився двоє і досяг 80-90 міліметрів.
Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, 15 серпня в Україні будуть знову йти дощі. Після чого повернеться тепла погода.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас