Експерт: Вибори-2012 стануть "найбруднішими" за всю історію України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вибори-2012 стануть "найбруднішими" за всю історію України

1040
Відсоток порушень на наступних парламентських виборах буде більшим, ніж на всіх минулих. Таку думку висловив професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань в ефірі Українського радіо.
"Якщо ми порівняємо ці вибори з тими, які проходили раніше, то є кардинальна різниця. Вона полягає в тому, що попередні парламентські вибори проводилися більш-менш чисто. А що стосується цих виборів, то у всіх є сумніви, як вони пройдуть. У нас вже були місцеві вибори в 2010 році, які також проходили за змішаною системою. І це були дуже брудні вибори, міжнародне співтовариство розцінило їх як крок назад", - цитує експерта Gazeta.ua.
За його словами, впровадження змішаної виборчої системи буде тільки сприяти порушенням.
"Введення мажоритарного компонента - це ідея влади, яка полягає в тому, щоб забезпечити собі перемогу у мажоритарних округах, тому що за партійними списками, опозиція, судячи з усього, виграє. За мажоритаркою, очевидно, буде застосований адмінресурс і брудні технології", - зазначив Гарань.
На зауваження, що опозиція також голосувала за змішану виборчу систему, експерт відповів:
"Був блеф з боку правлячої партії. Сказали: якщо ви не приймете закон в такому варіанті, то ми приймемо його ще гіршим".
Нагадаємо, 13 серпня Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас