Російський атомний підводний човен місяць курсував непоміченим біля берегів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський атомний підводний човен місяць курсував непоміченим біля берегів США

7553
Російський багатоцільовий атомний підводний човен протягом кількох тижнів патрулював води біля берегів США в Мексиканській затоці, залишаючись весь цей час непоміченим.
Як пише американське видання The Washington Free Beacon з посиланням на неназваних американських чиновників, присутність субмарини поблизу територіальних вод США було підтверджено лише після того, як човен покинув Мексиканську затоку.
За даними видання, мова йде про російський підводний човен проекту 971 (за класифікацією НАТО - Akula), що має на озброєнні крилаті ракети.
Газета зазначає, що човен з'явився біля берегів США вдруге з 2009 р. Три роки тому відразу два російські підводні човни були помічені біля східного узбережжя Штатів.
Той факт, що Akula в цей раз не була помічена, викликає серйозне занепокоєння у американських чиновників. Представники ВМС США відмовилися від коментарів.
Офіційні особи зазначили, що Akula - один з найбільш тихих і невловимих для радарів російських підводних човнів.
Видання, тим часом, пов'язує цей інцидент з планом президента США Барака Обами щодо скорочення оборонних витрат на 487 млрд дол в найближчі 10 років. На думку журналістів, нездатність військово-морського флоту США відстежити російський підводний човен свідчить про недоліки в роботі протичовнових американських комплексів, фінансування яких якраз попало під скорочення.
Підводні човни проекту 971 - серія радянських багатоцільових атомних підводних човнів третього покоління, спроектованих за тим же технічним завданням, що і титанові човни проекту 945 "Барракуда", але із сталевим корпусом. Побудовані в 1983 -2004 рр. стали основним типом багатоцільових атомних субмарин у російському флоті, прийшовши на заміну застарілим човнам проекту 671РТМК "Щука".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас